Türkçe
English
KOSGEB ARGE-İNOVASYON DESTEKLERİ KAPSAMINDAKİ

NEDEN ECECOIL?

   ECECOIL (Kutu İçerisine Otomatik Kablo Sarma Makinası) ‘ın mevcut makara üzerine kablo dolumu işlemi gerçekleştiren makinalara göre avantajları ise ;

   Günümüzde kullanılan kabloları sarma ve boşaltma (sarım işlemleri tamamlanan makaraların yerine boş makaraların takılması) makineleri, ahşap veya çelik makaralara düz bir şekilde sarım yaparak sarma ve boşaltma işlemlerini gerçekleştirmektedir. Ahşap veya

çelik makaraların ağırlıkları karton kutuların ağırlıklarına nazaran daha fazla olduğundan, sarma ve boşaltma işlemlerinde zorluklar yaşanmaktadır.

   Sarım işlemleri tamamlanan ahşap veya çelik makaraların yerine boş ahşap veya çelik makaraların takılması, karton kutuların kullanılması durumundaki değişim işlemlerine nazaran daha fazla zaman kaybı demektir.

   Birim uzunlukta ahşap veya çelik makaralara sarılan kabloların kapladığı hacimsel boyutlar karton kutuların kullanılması durumundaki hacimsel boyutlara nazaran daha fazladır. Ahşap veya çelik makaraların sevkiyatı, kapladıkları alanların fazla olması sebebiyle de nakliye maliyetlerini arttırmaktadır.

   Kabloların sarılmış olduğu ahşap veya çelik makaraların fiyatları, karton kutulara nazaran daha fazladır.

   Bilinen yöntemlerdeki kabloları sarma ve boşaltma işlemlerinde, kablo plastiğine ve içerisindeki bakır teline etki eden yüksek baskı kuvvetlerinden dolayı oluşan deformasyonlar ve bakır telde meydana gelen direnç bozulmaları, ECECOIL ile ortadan kaldırılmıştır.

   ECECOIL kabloları sarma ve boşaltma işlemlerine yönelik büyük avantajlar ve kolaylıklar kazandırmıştır.

   Böylelikle maliyetler azaltılarak, birim ürün maliyetleri düşürülmüştür.

   Aynı zamanda organik bir ürün olması sebebiyle karton kutular geri dönüşüme olanak sağlamaktadır. Bu özelliği ile de doğa dostudur.

UYARI : AR-GE projemiz PATENT TESCİLİ, TASARIM TESCİLİ ve İSİM TESCİLİ olmak üzere TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜNCE tüm hakları koruma altına alınmıştır
 
 
designYAPIMCI